ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

5 Δεκεμβρίου 2020

Η «Αποκάλυψη» του Θάνου Παπακωνσταντίνου στο youtube

 

Όσο δύσκολο κι αν ήταν το εγχείρημα να γίνει θέατρο η «Αποκάλυψη», το προφητικό, εσχατολογικό κείμενο που προαναγγέλλει τη Δευτέρα Παρουσία και αποδίδεται στον Απόστολο Ιωάννη, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου το τόλμησε, το 2019.

Ο σκηνοθέτης, που έχει αναπτύξει προσωπική καλλιτεχνική σφραγίδα μέσα από παραστάσεις με άποψη, εικαστική προσωπικότητα και χαρακτηριστικό τελετουργικό ύφος παρουσίασε την «Αποκάλυψη» μέσα σε 93 λεπτά, ως μια κυκλική παραβολή που ξεκινάει και καταλήγει στην επιθυμία για αλλαγή περνώντας ενδιαμέσως από την αλληλουχία της βίας και της αναγέννησης.

Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου γράφει στο σημείωμα του: «Ο μύθος της Αποκάλυψης είναι σαν μια παραβολή των αέναων μεταμορφώσεων της πίστης των ανθρώπων σε έναν καλύτερο κόσμο που έρχεται». Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλεξία Καλτσίκη, Μαριάννα Δημητρίου, Καλλιόπη Σίμου, Ελένη Μολέσκη, Κλεοπάτρα Μάρκου, Θανάσης Δόβρης, Σωτήρης Τσακομίδης, Μάριος Παναγιώτου, Μιλτιάδης Φιορέντζης, Γιώργος Δικαίος. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θοδωρής Βαζάκας (κρουστά), Κώστας Γάτσιος (κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο), Αλέξης Καραϊσκάκης (τσέλο), Σπύρος Μοσχονάς (τρομπόνι), Ελευθερία Τόγια (βιόλα), Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο), Κώστας Τσιώλης (ηλεκτρονικά). 

Η «Αποκάλυψη» θα είναι διαθέσιμη στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. έως τις 30 Δεκεμβρίου 2020.  

Δείτε την εδώ

 

ΠΗΓΗ.  artmagazinoweb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου