ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

28 Μαρτίου 2020

«Μένουμε σπίτι» και γνωρίζουμε τον Ματθαίο Τσαχουρίδη μέσα από τα μουσικά του όργανα (ΒΙΝΤΕΟ)




Πολλαπλασιάζονται οι Πόντιοι καλλιτέχνες που στέλνουν το μήνυμα               «Μένουμε σπίτι» και συστρατεύονται στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας, απευθύνοντας έκκληση σε όλους να ακολουθήσουν τις οδηγίες για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυτήν τη φορά ο Ματθαίος Τσαχουρίδης ανοίγει την πόρτα του χώρου όπου μελετά, και παρουσιάζει στον κόσμο τη μεγάλη συλλογή του από μουσικά όργανα.

«Σήμερα είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, τώρα που είμαστε όλοι στα σπίτια μας – και από καρδιάς εύχομαι σε όλους να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό που περνάμε με ψυχραιμία και με σύνεση. 

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω το χώρο όπου εργάζομαι και να σας δείξω τα μουσικά όργανα που έχω» αναφέρει στο βίντεο ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Μεταξύ άλλων μας παρουσιάζει κινεζικές λύρες και την πολύ ιδιαίτερη αφγανική, διάφορες κιθάρες, ούτι από το Χαλέπι της Συρίας, μαντολίνο από τη Σόφια της Βουλγαρίας, βιολί από το Ιράκ, αφγανικό ρεμπάμπ, λύρες από το Ουζμπεκιστάν και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και φυσικά πολλές ποντιακές. 

 «Φυλάω τα μουσικά μου όργανα γιατί τα αγαπώ όλα σαν παιδιά μου. 

Το καθένα έχει ξεχωριστή αξία για μένα» λέει κάποια στιγμή, ενώ με όλα παίζει ένα σκοπό ώστε να ακούσουμε τα διαφορετικά ηχοχρώματα.

ΒΙΝΤΕΟ.




ΠΗΓΗ. pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου