ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

16 Νοεμβρίου 2019

Χάρης Κατσιμίχας- Χρήστος Θηβαίος - «Γοητευμένοι απ’ το βυθό»


Το τραγούδι «Γοητευμένοι απ’ το βυθό» βασίζεται σε ποίημα του Αργύρη Χιόνη μελοποιημένο από τον Χάρη Κατσιμίχα, σε ερμηνεία του Χρήστου Θηβαίου.

Είναι προάγγελος της ολοκληρωμένης συνθετικής εργασίας του Χάρη Κατσιμίχα, σε παραγωγή Θάνου Μικρούτσικου, με τίτλο «Από τους κήπους των ψιθύρων».

Ο Χάρης Κατσιμίχας μελοποιεί 8 ποιήματα των εξαιρετικών ποιητών: Αργύρη Χιόνη, Γιάννη Βαρβέρη και Κώστα Παπαγεωργίου, τα οποία ερμηνεύει μοναδικά ο Χρήστος Θηβαίος.

Σε ένα από αυτά με τίτλο «Τα έπιπλα», σε ποίηση Κώστα Παπαγεωργίου, ερμηνεύουν μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο οι Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας και ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ο πολυαναμενόμενος δίσκος «Από τους κήπους των ψιθύρων», σηματοδοτεί την πρώτη ολοκληρωμένη συνεργασία του Χάρη Κατσιμίχα με τον Χρήστο Θηβαίο.

Ο Χάρης Κατσιμίχας προσεγγίζει εμπνευσμένα το υπέροχο ποίημα του Αργύρη Χιόνη «Γοητευμένοι απ’ το βυθό» με τρυφερότητα και κατανόηση των λόγων και των εικόνων, που διαγράφονται αχνά, στο αόρατο σύνορο, λίγο πριν το φως βυθιστεί μαζί με τους ήρωές του στο σκοτάδι της αβύσσου.

Δημιουργεί έναν ευγενή κόσμο που ναυαγεί εθελοντικά στη σιωπή του βυθού, αποκαμωμένος από τους βασανιστικούς ήχους και τις συμβάσεις του επιφανειακού κόσμου.

Ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει συγκινητικά, με λιτό και απέριττο τρόπο. Με τον σπάνιο λυρισμό και την γενναιοδωρία της φωνής του, προσφέρει σώμα και ανάσα στις λέξεις που αφήνονται ακίνητες να χαθούν στην γοητεία της λήθης.

Το τραγούδι «Γοητευμένοι απ’ το βυθό» είναι ένας συγκλονιστικός ύμνος για εκείνους που ζουν και αποχωρούν αθόρυβα προς τα βάθη του εσώτερου εαυτού τους.

Ο δίσκος «Από τους κήπους των ψιθύρων» θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group, στο τέλος Νοεμβρίου.


ΒΙΝΤΕΟ.



ΠΗΓΗ. ogdoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου